با افت شدید دمای هوا از روز یکشنبه، اداره هواشناسی کشاورزی به کشاورزان مناطق کشور بهویژه کشاورزان نیمه شمالی کشور برای در امان ماندن محصولات کشاورزی از سرماردگی اخطار داد.
رئیس اداره هواشناسی کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: با توجه به اینکه در آذرماه شاهد نفوذ چندین توده بارانزا در کشور بودیم، بارشهای مناسبی نیز در 10 روز ابتدایی آذر ماه ثبت شده است که خبر خوبی برای کشاورزان به حساب میآید.
مسعود حقیقت افزود: بیشترین بارشها در این مدت در مناطق شمالی کشور بوده است، بهطوریکه به ترتیب رامسر با 207 میلیمتر، آستارا 199.8 میلیمتر، بندر کیاشهر 189 میلیمتر، بندر انزلی 155 میلیمتر، رشت 142 میلیمتر، لاهیجان 143 میلیمتر، یاسوج و دنا 119 میلیمتر، هندیجان خوزستان 85 میلیمتر و شورآباد لرستان 100 میلیمتر بیشترین بارشها را داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: از شروع سال زراعی جاری تا به امروز بیشترین بارشها بهترتیب در استانهای گیلان تا 530 میلیمتر، مازندران 308 میلیمتر، چهارمحال و بختیاری 214 میلیمتر، آذربایجان غربی 156 میلیمتر، کردستان 152 میلیمتر، کرمانشاه 141 میلیمتر، گلستان 138 میلیمتر، آذربایجان شرقی 125 میلیمتر، ایلام 134 میلیمتر و اردبیل 129 میلیمتر بوده است.
حقیقت ادامه داد: بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی کشور، از اوایل هفته آینده بهویژه در نیمه شمالی و شرقی کشور، شاهد افت شدید دمای هوا خواهیم بود.
وی تصریح کرد: اگر نقشه کشور را با یک خط فرضی به دو نیم تقسیم کنیم، شهر هایی که از استان اصفهان به بالا قرار دارند با کاهش شدید دمای هوا روبهرو هستند که این کاهش دما منجر به آسیبدیدگی محصولات کشاورزی میشود.
رئیس اداره هواشناسی کشاورزی با توجه به اینکه برداشت مرکبات در مناطق شمالی کشور هنوز ادامه دارد، به باغداران پیشنهاد کرد که حداکثر تا روز یکشنبه هفته آینده اقدام به برداشت مرکبات کنند و آنها را به مکانهای امن انتقال دهند.
حقیقت یادآور شد: کشاورزان مناطق مختلف کشور بهویژه در نیمه شمالی کشور، از ضدیخ برای ماشینآلات کشاورزی استفاده کنند، همچنین زارعانی که از آبیاری تحت فشار استفاده میکنند، تجهیزات خود را با پشم شیشه و سایر وسایل محافظت و آب لولههای ماشین آلات را خارج کنند.
وی تأکید کرد: در روزهای اخیر میزان رطوبت دمای هوا بالا است، به همین علت به کشاورزان توصیه میشود که برای جلوگیری از شیوع آفت برگخوار حلزون که امکان بروز آن در این شرایط شدیدتر است، با طعمههای مسموم مقابله کنند.
حقیقت در پایان اظهار داشت: در بعضی مناطق جنوبی کشور نیز که هنوز برداشت ذرت علوفهای انجام نشده است به کشاورزان پیشنهاد میشود تا قبل از رسیدن سرمای روز یکشنبه، محصولات خود را برداشت کنند.
منبع: ibarad.com